Uutiskirjeet

Toukokuu 2018

MAALEISTA

Näyttää siltä että edessä on loistava maalauskesä!

Riitmotista löytyy oikeanlaiset maalit niin seiniin kuin kalusteisiinkin, oli kyse sitten sisä- tai ulkomaalauksesta!

Oikeanlaisen maalin valintaa vaikuttaa moni asia. Erityisesti julkisivujen maalauksessa kannattaa maali valita huolella!

Huomioi erityisesti seuraavat asiat:

- Millä maalilla pinnat on aikaisemmin maalattu? Lateksi/öljymaali/keittomaali?

- Onko talon rungon ja ulkolaudoituksen välissä rako vai onko laudoitus kiinni suoraan hirressä? Etenkin vanhempien talojen rakenteet edellytttävät ns.hengittäviä, kosteuden läpäiseviä maaleja jotta maalipinta ja erityisesti rakenteet pysyvän terveinä ja hyväkuntoisina!

- Useimmissa ennen 70-lukua rakennetuissa taloissa ei ole tuuletusrakoa ulkoverhouksen alla!

- Modernit muovi- ja alkydisideaineisiin perustuvat maalit haittaavat rakenteissa liikkuvan kosteuden haihtumista, ja vanhenevat usein rumasti hilseilemällä. Perinteiset pellavaöljymaalit ovat hengittäviä, ja niiden sideaineena toimiva keitetty pellavaöljy ei ole liian kova, jolloin ne vanhenevat kauniisti kulumalla.

​Riitmotin valikoimasta löytyy sekä pellavapetrooliöljy- että keittomaaleja eri sävyissä. 

Ja tietysti myös aidot luonnonöljyt-ja tärpätitpigmentit ja maalinkuivikkeet, ynnä muut tarvikkeet maalaukseen ja maalien valmistukseen itse!

Tervetuloa tutustumaan valikoimaan sekä putiin että verkkokauppaan 

http://riitmotti.verkkokauppaan.fi/

Kesäterveisin Jaana

 

Huhtikuu 2018

IKKUNA ASIAA!

Kevät tulee viimeinkin ja lisääntyvän auringon myötä katse kohdistuu ikkunoihin. Olisiko tänä kesänä aika aloittaa ikkunoiden kunnostaminen? 

Miksi siis kunnostaa vanhat ikkunat eikä hankkia uusia?

Jos talossasi on alkuperäiset puuikkunat ne on yleensä valmistettu valikoidusta puutavarasta käyttäen perinteisiä, hyväksi havattuja materiaaleja.

Tälläiset puuikkunat ovat miltei poikkeuksetta kunnostuskelpoisia!

Perinteisillä materiaaleilla tehty kunnostus on yleensä sekä taloudellisempi että ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin uusiminen!

Riitmotista saat monenmoista myös ikkunnoiden kunnostamiseen!


​Meiltä löytyy pellavaöljykitit, kittiveitset, maalit, helat ja paljon muuta ikkunoiden perinteiseen kunnostamiseen sekä luontoystävälliset pesuaineet ikkunoillekkin !

Tulehan taas kurkistamaan puotiin