Auro huoneilmaa puhdistava maali 5l

Tuotetiedot

 • Tilaustuote
 • Toimitusaika-arvio: 7-14 päivää

Hinta: 74,90 €

kpl

Tuotekuvaus

Maailman ainoa ekologinen sisäilman epäpuhtauksia poistava seinämaali.

Tuotteen erityiset raaka-aineet kalkin kanssa toimivat katalysaattorina, jotka aktivoituvat valon avulla. Reaktiossa hajut ja ilman epäpuhtaudet pilkkoutuvat neutraaleiksi aineosasiksi. Tämä on se puhtain mahdollinen ekologinen seinämaali!

Maali peittää erittäin hyvin, on lähes hajutonta sekä liuotinvapaa. Seinämaali on todella emäksinen, mikä antaa sille hyvän suojan homeitiöitä, viruksia ja bakteereja vastaan. Maali tarttuu erinomaisesti kaikille mineraalipinnoille kuten kivi, betoni, savi ja kipsilevy sekä puukuitulevyihin ja vanhan paperitapetin päälle. AURO 328 Huoneilmaa puhdistava maali kestää hyvin lämmönvaihteluita, ja soveltuukin myös muurien ja tulisijojen maalaamiseen.

Maali on täysin kemikaalivapaa.

Kuvaus

AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla maalilla saavutetaan pysyvästi terveellinen sisäilma. Seinämaalia käytetäänkin kouluissa, kokoushuoneissa, hotelleissa, olo- ja makuuhuoneissa, lastenhuoneissa, keittiöissä sekä kellaritiloissa. Tämä maali hajottaa ruuanhajun sekä huonekalujen, mattojen ja tupakan erittämät hajut. Se hajottaa myös epäpuhtaudet, esimerkiksi orgaaniset yhdisteet ja mikro-organismit kuten bakteerit ja homeen.

Seinämaalin erityinen raaka-aineyhdistelmä toimii katalysaattorina, joka valon avulla pilkkoo ilman hajut ja epäpuhtaudet neutraaliksi aineeksi. Paras teho saavutetaan päivänvalolla, mutta keinovalolähteetkin toimivat. Hajottamisprosessi ei heikkene, vaikutusaste pysyy sivelykerroksen koko käyttöiän vakiona. AURO 328 Huoneilmaa puhdistavalla maalilla maalatut huonetilat on, kuten kaikki huonetilat, säännöllisesti tuuletettava. Ilman liikettä tarvitaan, jotta puhdistettava ilma joutuisi kosketuksiin maalatun seinän kanssa.

Fotokatalyyttinen vaikutus on Hannoverin teknisen kemian instituutin testaama ja vahvistama. Lisäksi AUROlla on SIMT:ltä (Shanghain mittaus- ja koeteknologian instituutti) saatu koeraportti, joka vahvistaa AURO raikastavan seinämaalin N:o 328 suuren potentiaalin ja sen, että se hajottaa jopa formaldehydin. Tunnin kuluttua 90 % formaldehydistä oli hajonnut, kahden tunnin kuluttua 95 %.

SOVELTUVUUS:

Profi Kalkkimaali sisä- ja ulkomaalaukseen.
Tuote soveltuu kiviainespinnoille (rappaus, betoni, kalkkihiekkakivi tai kipsilevy pinnoille) sekä savipinnoille ja puukuitu- ja huokolevypinnoille.

Kalkkimaaleilla voi maalata myös paperitapettien päälle.
Kalkkimaali kestää lämpöä hyvin ja soveltuu siksi myös esimerkiksi takan käsittelyyn.
Maalilla voi maalata luonnollisesti aikaisemmin kalkkimaalilla maalattuja pintoja.

Aikaisemmin lateksilla maalatut pinnat pestään maalarinpesuaineella ennen maalaamista AURO 344 Kalkkimaalilla.

Ei sovellu puulle tai synteettisille (muovi) pinnoille. 

KÄYTTÖKOHTEET:

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut sisäseinät.
Betoni, kipsilevy ja kuitulevypintaiset sisäseinät.
Paperi ja kuitutapettipintaiset sisäseinät.
Muuratut tulisijat, leivinuunit ja takat.

SÄVYT:

Valkoinen. Voidaan sävyttää Auron värillisellä kalkkimaalilla.

TYYPPI:

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali, joka sisältää titaanidioksidia, mineraaliset täyteaineita sekä selluloosa.

Katso tarkempi erittely raaka-aineista Tuotetiedot-välilehdeltä.

MAALAUSTUOTERYHMÄ:

411 Kalkkimaalit RL 11…13

VÄRISÄVYT:

Valkoinen

Sävytettävissä AURO  Kalkkimaaliväreillä


KIILTORYHMÄ:

Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

RIITTOISUUS:

10m²/Litra

KUIVUMISAJAT:

Pölykuiva 20. Päällemaalattavissa 24h kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 1h kuluttua.

OHENNE:

Vesi

KOOSTUMUS:

Kemikaalivapaa maali.

Vesi, kalsiumhydroksidi (sammutettu kalkki), titaanidioksidi, mineraaliset täyteaineet, selluloosa

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä kemikaaleja. Huomioi mahdolliset allergiat.

AURO 328 ei sisällä yleisesti allergiaa aiheuttavaa metyyli isotiatsolinoni (MI) säilöntäainetta.

AURO 328 ei sisällä yleisesti maaleissa käytettyä akrylaattidispersiota (muovia), Muovittomana se hengittää (diffuusioavoin), eli päästää vesihöyryn lävitseen antaen massiivisen seinärakneteen toimia, kuten sen on tarkoituskin. Hengittävänä ja päästöttömänä AURO 328 parantaa asumismukavuutta.

Fotokatalyyttinen vaikutus on Hannoverin teknisen kemian instituutin testaama ja vahvistama. Lisäksi AUROlla on SIMT:ltä (Shanghain mittaus- ja koeteknologian instituutti) saatu koeraportti, joka vahvistaa AURO raikastavan seinämaalin N:o 328 suuren potentiaalin ja sen, että se hajottaa jopa formaldehydin. Tunnin kuluttua 90 % formaldehydistä oli hajonnut, kahden tunnin kuluttua 95 %.

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas, imukykyinen, öljytön ja rasvaton, eikä siinä saa olla mitään värjäävää tai irtonaista. Huoneen lämpötilan lasku alle +20 °C:een on suositeltavaa sisämaalauksissa. Käsiteltävät pinnat voidaan kostuttaa vedellä (esimerkiksi sumutinpullolla) ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi. Muista varmistaa, että pinta voidaan kostuttaa ennen käsittelyä.

ESIKÄSITTELY:

Käsittelemätön pinta:

Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa. Voimakkaasti imevät pinnat sisätiloissa voidaan esikäsitellä ohennetulla maalilla (20% vettä 80% AURO Huoneilmaa puhdistavalla maalilla). Käsiteltävät pinnat on suositeltavaa jopa kosteuttaa ennen maalausta, jotta kalkkimaali kuivuisi hitaammin ja näin ollen kivettyisi kestävämmäksi.

Aikaisemmin käsitelty pinta:

Pese ennen tavallisella maalilla maalatut sisällä olevat pinnat maalipesulla tuotteella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat, kiiltävät, maalatut pinnat himmeiksi. Poista hiontapöly. Silota kolot ja syvennykset sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. 

KÄYTTÖ:

Ohenna ensimmäistä kerrosta varten maalia 20% vedellä. Maalaa seuraavat kerrokset 10% vedellä ohennetulla maalilla. Anna kuivua 24 tuntia kerroksien välissä.Sekoita hyvin ennen käyttöä.

 • Voidaan levittää siveltimellä tai telalla.
 • Täysi peittokyky saavutetaan vasta kun maali on kuivunut kokonaan.
 • Levitä tarvittaessa uusi kerros seuraavana päivänä
 • Kalkkimaalilla maalattua pintaa voidaan kevyesti kostuttaa n. 7 päivän ajan maalauksen jälkeen. Tämä auttaa kalkkimaalia kivettymään vahvemmaksi ja pinnat ovat tällöin helpommin puhdistettavissa.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Vesi

TUOTTEEN EKOLOGISUUS:

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu siihen että:

 • Tuotteen kaikki raaka-aineet ovat luonnosta
 • Tuote ei sisällä lainkaan kemianteollisuuden tuotteita
 • Tuote on biohajoava
 • Tuote ei sisällä biosidejä
 • Tuotteen valmistamiseen käytetään puhdistettua sadevettä, jotta juomakelpoista pohjavettä säästyisi
 • EU-VOC-raja-arvot: 2004/42/EG II A (fWb): 30 g/l (2010) Tämä tuote VOC:0g/l
 • Tuotteen valmistaa AURO joka on maailman ainoa hiilineutraali maalinvalmistaja. AUROn maalitehtaalta ei muodostu kierrätyskelvotonta jätettä lainkaan.

YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO

Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. 

Pakkausmateriaali:

Polypropyleeni