Kalustekalkkimaali 0,225l

Tuotetiedot

  • Varastossa: 7
  • Toimitusaika-arvio: 1-4 päivää

Hinta: 16,00 €

kpl

Tuotekuvaus

Kalustekalkkimaali on kalkkimaisen pinnan jättävä kalusteille ja koriste-esineille tarkoitettu erikoismaali ilman muovisideaineita.

Maalattu pinta on kuivuneena kalkkimaisen matta ja hengittävä. Maali on voimakkaasti pigmentoitu ja se peittääkin yleensä kertavedolla. Tuote on ekologinen, myrkytön, hajuton ja lyijyvapaa, lisäksi se on valmistettu pelkästään luonnon raaka-aineista. Ei sisällä lateksia tai muita haitallisia aineita. Maali ei hilseile, vaan kuluu vanhetessaan kauniisti.


 

Valitse yhdeksästä valmissävystä: Valkoinen, Joulu, Usva, Itämeri, Kostea naava, Arvoitus, Auringonkukka, Jääprinsessa ja Laavakivi


TYYPPI: Luonnon raaka-aineisiin perustuva maalituote

SOVELTUVUUS: Sisämaalaukseen puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipinnoille. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen tai lakattujen pintojen maalaukseen. Voidaan käyttää myös vanhojen öljy- ja sellulossalakkojen päällä.

KÄYTTÖKOHTEET: Huonekalut, Koriste-esineet, ovet, listat, ikkunanpuitteet, kaapistot, seinät ja katot ym.

MAALAUSTUOTERYHMÄ: 321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön

PAKKAUSKOOT: 0,225 Litraa, 0,9 Litraa ja 9,0 Litraa

Käsittelyolosuhteet:

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Esikäsittely:
Käsittelemätön pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa.

Aikaisemmin käsitelty pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Puhdista vanha maali- tai lakkapinta Kalustepesulla. Kalustepesun käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se parantaa maalin tarttuvuutta.

 

Käyttö: 

  • Varmista että maalattava pinta on puhdas. Aikaisempia käsittelyja ei tarvitse poistaa.
  • Levitä pintaan siveltimellä tai telalla. Yleensä yksi maalikerros peittää.
  • Anna kuivua. Maalaa tarvittaessa toinen kerros aikaisintaan tunnin kuluttua.Kuivunutta maalipintaa voidaan kuluttaa teräsvillalla tai hiekkapaperilla. Näin saat aikaiseksi hyvin aidon tuntuisia ”antiikkipintoja”.

 Työvälineiden puhdistus: Vesi ja saippua

Hoito-ohjeet: Maalattuja pintoja puhdistetaan nihkeällä ph. neutraaliin puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla.

 TUOTETIEDOT

Maalaustuoteryhmä: 321 Puu- ja metallipintojen vesiohenteiset pintamaalit sisäkäyttöön

Värisävyt: Yhdeksän valmissävyä. A ja C pohjat. Sävytettävissä sävytyskoneella haluttuun sävyyn.

Riittoisuus: n. 10m²/Litra

Kuivumisajat: Pölykuiva 30 min. Päällemaalattavissa tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan vuorokauden kuluttua.

Ohenne: Vesi

Työtapa: Sivellin tai tela

Työvälineiden puhdistus: Vesi + saippua

Kiintoainepitoisuus:

EU VOC -raja-arvo: (cat A/d) 130g/l(2010) Tämä maali sisältää VOC max. 0 g/l.

Koostumus: Mineraalitäyteaineet, kasvipohjainen sideaine, titaanidioksidi, selluloosa, rypsiöljy, risiiniöljy, liitu, vesi

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Muista ottaa huomioon että myös luonnonraaka-aineille voi olla allerginen.

 Vinkkejä:  Maalaa eriväsisiä maalipintoja toistensa päälle. Kuluta päälimmäinen pinta puhki teräsvillalla. Näin alla oleva maalipinta tulee esiin. Levitä kuivuneelle maalipinnalle vahaa. Näin saat pintaan hienoista kiiltoa ja kulutuskestävyyttä. Käytä sävytettyä vahaa. Kuivuttuaan maalin pinnasta saattaa irrota hieman kuiva-ainetta. Pinnan voi tällöin harjata tai pyyhkäistä kevyesti puhtaalla, kuivalla rätillä. Maalista ei sen kuivuttua kuitenkaan tartu väriä esim. vaatteisiin.

 Tuote netissä:

Blogit: Koskenkontu ja SLM Blogi.

EKOLOGISUUS

TUOTTEEN EKOLOGISUUS:
Kemikaalivapaa. Maalin voi kompostoida nestemäisenä sekä kuivana

Tämän tuotteen ekologisuus perustuu sen luonnon raaka-aineisiin. Kemikaalittomuuteen ja liuotteettomuuteen. Tuote on VOC 0g/l.

Vaikka tuote on valmistettu täysin luonnon omista raaka-aineista, ei se ole täysin hajuton. Siitä ei kuitenkaan haihdu mitään haitallista (VOC 0g/L), koska tuote ei sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Muista ottaa huomioon että myös luonnonraaka-aineille voi olla allerginen.

 YMPÄRISTÖNSUOJELU JA JÄTEHUOLTO:

Maalin voi kompostoida nestemäisenä sekä kuivana. Kompostointimahdollisuuden puuttuessa kuivunut maali voidaan hävittää tavallisen talousjätteen mukana energiajakeena.
Tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kierrätykseen tai tällaisen mahdollisuuden puuttuessa yleiselle kaatopaikalle. Suomen luonnonmaalit suosittelevat kierrätystä.

Tärkeää tietoa ns."kalkkimaaleista":  https://suomenluonnonmaalit.fi/kalkkimaalilla-maalataan-huonekaluja-mista-ihmeesta-kyse/