Perinnemestarin remonttikirja, Hannu Rinne

Tuotetiedot

  • Tilaustuote
  • Toimitusaika-arvio: 7-14 päivää

Hinta: 25,00 €

kpl

Tuotekuvaus

Haaveiletko kunnostettavasta talosta? Haluaisitko oppia perinteisiä, erinomaisiksi havaittuja rakennustapoja? Osaatko korjata vanhaa rakennusta tavalla, joka varmistaa sen säilymisen tulevillekin sukupolville?

Syksyllä 2009 esitetty ja kesällä 2010 uusittu televisiosarja Perinnemestarikäsitteli suomalaista rakentamista ja sen perinteitä innostavasti ja käytännönläheisesti. Mukana on useita hirsi- ja rintamamiestaloja 1800-luvun lopulta 1950-luvulle eri puolilta Suomea. Vanhaa voi korjata monella tavalla. Kohteiden kunnostuksen kautta kirjassa kerrotaan korjausrakentamisen yleisistä periaatteista ja annetaan tärkeitä vinkkejä monien yksityiskohtien kunnostamisesta.

Työkuvissa ja piirroksissa paneudutaan puurakenteisten vanhojen talojen kunnostukseen aina perustuksista ilmastointiin ja tapetinvalintaan saakka. Kirjassa ei saarnata yhden ainoan oikean korjaustavan puolesta, vaan annetaan runsaasti tietoa niille, jotka punnitsevat eri vaihtoehtojen toimivuutta ja kustannuksia.

Kirja on jaettu kuuteen lukuun ja jokaisessa vieraillaan myös tavallisessa kodissa ja kuullaan kuinka vanhaa taloa on kunnostettu perinnettä kunnioittaen. Luvut päättää konservaattori (AMK) Wilma Patomäenperinnerakentamisen ammattilaisen näkökulmasta kirjoitettu kommenttiteksti.